GRATIS verzending in Nederland & België
GRATIS verzending in Nederland & België
Heeft uw kitten een krabpaal nodig?

Heeft uw kitten een krabpaal nodig?

Heeft mijn kitten een krabpaal nodig?

We weten allemaal dat katten graag krabben, maar heeft uw nieuwe kitten meteen een krabpaal nodig?

Misty haar krabpaal ondekken

 

Het antwoord is ja! Het is een natuurlijk instinct voor katten van elke leeftijd om te krabben en het is een kattengedrag dat veel voordelen heeft; het is een geweldige manier voor katten om te oefenen, hun nagels scherp te houden en hun spieren te strekken. Bovendien gebruiken katten krabben om hun territorium af te bakenen, waardoor ze zich veilig voelen, omdat hun krassen geursporen bevatten die andere katten laten weten van wie het is!

Vanuit een meer menselijk perspectief, zal het trainen van uw nieuwe kat vanaf jonge leeftijd om een ​​krabpaal te gebruiken, ook ongewenst krabben in uw huis of op uw meubels ontmoedigen!

Dus hoe moet u uw kitten kennis laten maken met hun krabpaal en hen helpen goede katgewoonten aan te leren?

TIPS OM POSITIEVE KITTY SCRATCHING AAN TE MOEDIGEN
1. Kies de perfecte krablocatie
Katten strekken zich graag uit na een dutje, dus probeer een krabpaal dicht bij hun bed te plaatsen. Op deze manier is het het eerste waar ze naartoe gaan als ze wakker worden. Verplaats de paal niet, anders kan uw huisdier in de war raken en ergens anders gaan krabben!

Probeer, om uw kat aan te moedigen, een interessante krabpaal te kiezen - misschien geeft uw huisdier de voorkeur aan een krabpaal die linken naar veel verschillende niveaus en kattenplatforms, of wil hij zijn favoriete speelgoed in de buurt! Probeer zowel horizontale als verticale krabopties om te zien welke jouw kat het liefste heeft!

Katten zijn gewoontedieren en als ze eenmaal de perfecte plek hebben gevonden om te krabben, zullen ze keer op keer terugkeren, dus het is goed om ze een perfecte start te geven! Als je huisdier in het begin wat terughoudend is, leg dan wat lekkers op de paal, of laat hem zien wat hij moet doen om hem te verleiden.Heeft mijn kitten een kras nodig?

2. Straf nooit krabgedrag!
Hoewel u in de verleiding kunt komen om uw kitten te straffen als ze merktekens op uw meubels aanbrengen of de gordijnen vernielen, zal dit uw huisdier alleen maar bang maken en in verwarring brengen en uw relatie beschadigen. Haal uw huisdier in plaats daarvan voorzichtig uit de ongewenste krabplek en leg hem op zijn krabpaal. Onthoud dat het normaal gedrag van een kat is om te krabben, dus als je ze vertelt, raakt ze in de war! Zorg ervoor dat u de ongewenste krassen schoonmaakt (met een enzymatische reiniger - geen bleekmiddel of producten op ammoniakbasis) om alle geuren te verwijderen die uw huisdier kunnen terugtrekken.

Zodra je kat zijn krabpaal begint te gebruiken, geef hem dan een snoepje om hem aan te moedigen terug te keren - ze zullen snel de juiste gewoonten ontwikkelen!

3. Beperk het knippen van nagels tot een minimum
Krabben op een paal is de manier van zelfverzorging van een kat, vooral voor katten binnenshuis. Als je denkt dat je hun klauwen moet laten knippen (niet helemaal verwijderen!) Om ze minder scherp te maken, vraag dan je trimmer om ze te trimmen. De beste tijd om een ​​bezoek aan de trimmer te beginnen, is wanneer een kitten jong is, zodat uitstapjes een vertrouwde gewoonte worden.

Als uw kat een buitenkat is en veel tijd doorbrengt in bomen klimmen of op hekken lopen, zullen hun klauwen op natuurlijke wijze slijten, dus het is niet aan te raden om hun klauwen af ​​te knippen. Ze hebben ook hun klauwen nodig om te klimmen en zichzelf te verdedigen als ze natuurlijke roofdieren tegenkomen - vergeet niet dat katten territoriale dieren zijn en zullen willen verdedigen wat volgens hen hun territorium is.

4. Kies een stevige krabpaal!
Krabpalen zijn er in alle soorten en maten en zijn essentieel voor het welzijn van uw kat.

Kies bij het kiezen van een krabpaal voor een krabpaal waarmee uw kat zijn lichaam volledig kan strekken; en een paal met een hangend speeltje waarmee ze kunnen spelen, kan hen aanmoedigen om het vaker te gebruiken. Als je je kat extra avontuur wilt geven, dan geeft een krabpaal hem plekken waar ze zich kunnen verstoppen, klimmen, spelen en soms slapen. Het moet stevig zijn en bedekt met sisaltouw dat ze kunnen gebruiken om hun ledematen te krabben en te strekken als ze wakker worden. Onthoud ook dat katten graag springen, dus de paal moet stabiel genoeg zijn om niet om te vallen als uw kat zichzelf van een afstand lanceert!

Je moet er ook voor zorgen dat je kitten kan uitgroeien tot hun post, en dat het groot genoeg is om ze te vermaken als ze volgroeid is.

Misty aan het klimmen

 

Bij Miaosnacks streven we ernaar om de beste krabpalen te hebben die je schattige kleine monster op een veilige en leuke manier al hun krabbehoeften kan ontketenen.

Klik hier om Misty's favoriete krabpaal te zien!

 


Write a comment

Please note, comments must be approved before they are published

Comment are moderated